EUC Nordvestsjælland vil i 2018 starte G2-forløb som ernæringsassistent og G1 i merkantil uddannelse, og der er planer om flere G2-forløb inden for bager/konditor, slagter, tjener mv.
Der er udsigt til nye og flere uddannelser i Fårevejle, hvor Odsherred Kommune i 2016 indgik aftale med Hotel- og Restaurantskolen i Valby om etablering af en 10. klasse fødevarelinje udover den 10. klasse værkstedslinje, som EUC Nordvestsjælland i forvejen havde i området.
Således vil EUC Nordvestsjælland søge at etablere et grundforløb 2 fra januar 2018 i ernæringsassistent-uddannelsen, hvor Odsherred Kommune vil være behjælpelig med at finde elevpladser. EUC arbejder også på at stable et merkantilt forløb på benene som et grundforløb 1 i samarbejde med Odsherreds Efterskole, der er nabo til Administrationscentret på Rådhusvej 75 i Fårevejle, hvor uddannelserne foregår.
Repræsentanter fra EUC Nordvestsjælland, Selandia i Slagelse og ZBC (Zealand Business College) i Ringsted har netop holdt møde med Odsherred Kommune og Nordisk Center for Lokale Fødevarer på rådhuset i Højby for dels at få en status på de nuværende uddannelsesforløb, dels at fremkomme med planer for fremtidige uddannelser.
- Vi er meget glade for, at vi har fået så godt gang i uddannelserne, og at der er stor interesse og opbakning fra uddannelsesinstitutionerne i regionen til at være med og komme med flere uddannelser. Til næste skoleår er på nuværende tidspunkt optaget knap 50 elever på de fire forløb i Fårevejle, nemlig 10. klasse fødevarelinje og værkstedslinje, grundforløb 1 inden for Fødevarer, oplevelser og landbrug, som er et samarbejde mellem EUC og Roskilde Tekniske Skole og linjefag for folkeskolen for at skabe opmærksomhed om jobmuligheder i fødevare-erhvervet, siger borgmester Thomas Adelskov.
Herudover er der også planer om at tilbyde efteruddannelsesforløb for både beskæftigede og ledige. Nordisk Center for Lokale Fødevarer er i dialog med ZBC og EUC om mulighederne.
Til næste forår holder interessenterne et nyt planlægningsmøde, hvor flere G2-forløb skal drøftes, det kan fx være inden for gastronomi, tjener, slagter, bager/konditor.
En erhvervsuddannelse består af et grundforløb og et hovedforløb.
Erhvervsuddannelsernes grundforløb er opdelt i to dele, grundforløbets 1. del og grundforløbets 2. del, som hver varer ½ skoleår. Grundforløb 2 er en del af den erhvervsuddannelse, eleven har valgt.
- Der er rigtig god sammenhæng og mening i lokalisering af grundforløb inden for fødevaresektoren i Fårevejle, hvor eleverne nærmest uden for døren kan komme i direkte kontakt med både produkter og producenterne og uddannelserne kan inddrage og samarbejde med de lokale fødevareproducenter og samarbejdet med Nordisk Center for Lokale Fødevarer, siger borgmester Thomas Adelskov.