Ældreboligerne er et tilbud til dig, der i din nuværende bolig ikke kan fungere i hverdagen.
Hvordan får jeg en ældrebolig?
Ønsker du at søge om en ældrebolig, kan du kontakte Visitationsteamet og aftale en dato for et møde hjemme hos dig. Der kan godt gå noget tid, inden det er muligt at afholde mødet. På mødet vil vi vurdere dit funktionsniveau af en visitator.
Du kan læse om kriterierne for at få en bolig i kommunens kvalitetsstandard for tildeling af ældrebolig (Åbner i et nyt vindue).
Hvis vi vurderer, at du er i målgruppen for at få en ældrebolig, udfylder visitator et ansøgningsskema. Du skal selv skrive under på ansøgningsskemaet.
Når din ansøgning er blevet behandlet, får du besked på, om du er godkendt eller ej.
Hvilke krav skal være opfyldt for at få en ældrebolig?
- Ældreboligens specielle indretning kan i væsentlig grad lette dagligdagen for dig.
- Dit funktionsniveau nødvendiggør en speciel indretning.
- Du ikke kan klare dig i nuværende bolig, på grund af boligens indretning selv med hjælp fra hjemmeplejen, eller efter vurdering fra Ergoterapeut, hvor det ikke vil være muligt at fortage hensigtsmæssige boligændringer.
- Du ikke er i stand til selv at opsøge sociale kontakter og aktiviteter på grund af boligens beliggenhed, grundet fysisk eller psykiske årsager.
Det er en samlet vurdering af mange forhold, der afgør, om du kan få en ældrebolig. Du kan ikke komme på venteliste til en bolig "for en sikkerheds skyld".
Så længe skal jeg vente
Bliver du godkendt til en ældrebolig, kommer du på venteliste. Ventelisten er prioriteret. Det betyder, at det er den borger med det største behov, der vil blive tilbudt en bolig først. Det er altså ikke den, der først er optaget, der modtager et boligtilbud først.
Du skal være klar til at sige ja tak til en bolig med meget kort varsel. Der kan i nogle tilfælde være tale om, at du skal flytte ind allerede 2 uger efter du har modtaget tilbuddet.
Siger du nej tak til dine boligtilbud tre gange, vil du blive slettet af ventelisten. Du skal så søge om at komme på venteliste igen.
Bolig i anden kommune
Har du ønske om en pleje- eller ældrebolig i en anden kommune, skal du først visiteres til boligen i Odsherred Kommune. Ansøgning sendes så til den kommune, du vil bo i, der herefter behandler din ansøgning med henblik på pleje- eller ældrebolig.
Behold din hjemmehjælp
Ja, din hjælp til praktiske gøremål og personlig pleje er på samme vilkår som i din nuværende bolig. Der kan selvfølgelig være forhold i din nuværende bolig, der har givet dig behov for lidt ekstra hjælp, som du så ikke kan beholde.
Her har vi ældreboliger
- Møllebakken i Rørvig
- Nordgårdsvej på Odden
- Bymidten, Billesvej og Grenås Have i Nykøbing
- Ellingebjergvej, Højby Hovedgade 24 og Troldager i Højby
- Ankeret, Pendulet, Egevej, Bøgevej, Birkevej og Østervænget i Vig
- Maglehøjgårdsvej og Rolighedsvej i Grevinge
- Havrevænget og Bobjergvej i Asnæs
- Havevangen i Fårevejle Kirkeby
- Sneroseparken i Fårevejle Stationsby
- Bakkegården i Hørve