Har du som lodsejer problemer med kysterosion eller oversvømmelser? Læs om kystbeskyttelse og se hvilke muligheder du har for at løse dine udfordringer.
Søg tilladelse til kystbeskyttelse
Kystdirektoratet skal altid godkende et kystbeskyttelsesprojekt.
Læs på Kystdirektoratets hjemmeside hvornår og hvordan du søger.
Vil du lave kystbeskyttelse, kan du følge tre spor
Én part
Hvis du som grundejer ønsker at etablere kystbeskyttelse.
Flere enige parter
Ved fælles ansøgning er det en forudsætning, at I har fuld enighed om projektet. Bl.a. hvad vil I etablere og hvordan udgifterne fordeles.
Flere parter der ikke er enige
Er I uenige, kan kommunen stå for projektet.
Kystbeskyttelse som helhedsløsning
Odsherred Kommunes vision er at bevare naturværdierne. Indgriben i naturen kan forstyrre kyststrækninger negativt. Derfor skal du have en god grund, når du søger.
Grundejerne dækker udgifterne
I Danmark har du som kystgrundejerne ansvaret for sikring imod kysterosion og oversvømmelse. Derfor skal du dække udgifterne. Det er ofte dyrt. Der kan være store udgifter til både anlægget og ansøgningsmaterialet med miljøundersøgelser.
Kommunen kan stille lånegaranti
Kystbeskyttelsesloven giver kommunen mulighed for at stille lånegaranti og dække projekteringsudgifter midlertidigt.
Andre tilladelser
Da kystbeskyttelse kan have negative miljøpåvirkninger, skal projektet også vurderes i forhold til andre lovgivninger som eksempelvis habitat- og VVM-bestemmelser, natur- og strandbeskyttelse.
Du kan læse mere om muligheder og regler for kystbeskyttelse i "Administrationsgrundlag for kystforvaltning i Odsherred Kommune" i den gule selvbetjeningsboks.
Læs mere om kystbeskyttelse i Værd at vide.
I sagen om oprensning af Odden Færgehavn har Odsherred Kommune fremsendt et høringssvar til Kystdirektoratet: Høringssvar til Kystdirektoratet om oprensning af Odden Færgehavn.