Skolevejledning
KUI Odsherred har en uddannelsesvejleder tilknyttet alle skoler i Odsherreds Kommune og alle elever vil løbende modtage kollektiv vejledning fra 7. til 10. klasse.
I 8., 9. og 10. klasse skal alle elever have vurderet deres uddannelsesparathed. Eleverne bliver vurderet af deres skole. Hvis en elev bliver vurderet ikke-uddannelsesparat til den ønskede ungdomsuddannelse, igangsættes der et samarbejde mellem elev, forældre, skole og uddannelsesvejleder.
Her kan du læse mere om uddannelsesparathedsvurderingen i 8.klasse.
Her får du overblikket for 9. og 10. klasse.
Elever, der er vurderet ikke-uddannelsesparate, vil få tilbud om individuel vejledning af uddannelsesvejlederen. Uddannelsesparate elever kan søge vejledning hos eVejledningen.
Uddannelsesplan
Uddannelsesplanen udfyldes i forbindelse med ansøgningen til 10. klasse eller en ungdomsuddannelse og udfyldes både i 9. og 10. klasse. Forældre og elever kan logge ind på uddannelsesplanen på optagelse.dk
Alle elever i 9. og 10. klasse vil modtage kollektiv vejledning om uddannelsesplanen og ikke uddannelsesparate elever vil få tilbudt individuel vejledning af uddannelsesvejlederen.
Deadline for afsendelse af uddannelsesplanen er 1. marts.
Introkursus og brobygning
På intro- og brobygningsforløbene får eleven mulighed for at besøge en eller flere ungdomsuddannelser. På den måde får eleven en forsmag på undervisningsformen og undervisningsmiljøet. I den kollektive vejledning vil uddannelsesvejlederen fortælle nærmere om disse forløb og tilmeldingen til dem.
8. klasse - introkursus
Introkursernes varighed er 5 dage. I efteråret deltager eleverne på en Skills-dag på erhvervsuddannelserne. I foråret besøger eleverne to forskellige ungdomsuddannelser, to dage hvert sted. Her kan du læse mere om intro.
9. klasse - brobygning
Hvis en elev har behov for at komme på endnu et besøg på en ungdomsuddannelse, har han/hun mulighed for et besøg af 5 dages varighed. Dette vil uddannelsesvejlederen informere om i starten af 9. klasse. Her kan du kan læse mere om brobygning i 9. klasse.
10. klasse - brobygning
I 10. klasse er der obligatorisk brobygning i minimum 5 dage. Dette vil uddannelsesvejlederen informere om i starten af 10. klasse. Her kan du kan læse mere om brobygning i 10. klasse.
Erhvervspraktik
Der er mulighed for erhvervspraktik i 6. til 10. klasse.
På de fleste skoler er der fastlagt nogle bestemte uger af året, hvor eleverne har mulighed for at komme i erhvervspraktik. Har en elev særlige behov, er der også mulighed for erhvervspraktik på andre tidspunkter.
Praktikaftalen laves i samarbejde med elevens skole. KUI Odsherred sørger herefter for, at eleven er forsikret i praktikperioden.
Her kan du kan læse mere om erhvervspraktik.
Nyttige links
- Inspiration til valg af uddannelse
- Film om at vælge ungdomsuddannelse
- Film om at gå på en erhvervsuddannelse
- Film om at gå på en gymnasial uddannelse
- Film om FGU
- Film om at tilmelde sig 10. klasse, erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller FGU
- Hvordan finder jeg en praktikplads?
- KarrierreGuiden
59 66 55 30 - Uddannelsesvejledningen i KUI, Den Kommunale Ungeindsats