Vælg lokalt logo

Vælg med hjertet - Sammen om Odsherred

'Vælg med Hjertet' er titlen på den kampagne, som byrådet i Odsherred Kommune igangsatte i november 2022 for at opfordre til at vælge med hjertet - og bakke op om de lokale butikker og virksomheder

Vælg med hjertet

I Odsherred er det at stå sammen i vanskelige tider, noget, vi er gode til. Virkelyst og fællesskab er vores hjerteblod. Her venter vi ikke på andres løsninger; vi skaber dem selv sammen i vores stærke lokale naturlige fællesskaber. Vi finder styrken i vores forskelligheder. Her taler man ikke om ’dem’ og ’os’, men om ’vi’. Vi er sammen om Odsherred - uanset om vi bor her fast, er landliggere eller gæster.

Vi ved derfor også, at lokal udvikling, fællesskab og arbejdspladser er et aktivt tilvalg. Vi ved, at vi selv kan påvirke vores lokale fremtid. På samme måde ved vi, at bæredygtige og nærværende lokalsamfund kræver at vi sammen udviser handling, ansvar og omtanke. Det kræver at vi som enkeltpersoner og familier vælger med hjertet. Fordi vi VIL hinanden i Odsherred. 

Det er på den baggrund, at byrådet i Odsherred Kommune i november 2022 besluttede at gennemføre en række initiativer, der skal styrke tilvalget af de lokale virksomheder. Et af initiativerne er kampagnen 'Vælg med hjertet - Sammen om Odsherred'.

For vi står i øjeblikket i en historisk krise, med høje energipriser, kraftig inflation og faldende økonomisk optimisme. Det er netop i den situation, at vi sammen skal vise den kvalitet, service og gode oplevelser, man får ved at tilvælge de lokale butikker, restauranter, erhvervsdrivende og kulturtilbud i Odsherred. 

Kampagnen består bl.a. af en julekampagne, der opfordrer til at handle ens julegaver i de lokale butikker. Og i foråret 2023 vil du høre endnu mere om de lokale virksomheder - og den betydning de spiller for vores fællesskab i Odsherred.

Se de mange gode oplevelser i Odsherred

Konfirmationsmenuen

Sommerhuset

Baggrunden for Vælg med hjertet - Sammen om Odsherred

I 2020 dannede Odsherred Kommune på baggrund af COVID-19-pandemien 'Sammen om Odsherred'-partnerskabet sammen med lokale aktører fra erhvervslivet, foreninger og kulturinstitutioner.

Formålet var i begyndelsen at gennemføre en kampagne, der mindede om at holde afstand i de områder i Odsherred, hvor folk ofte samles i større grupper. Siden gennemførte partnerskabet i julen 2020 en handl lokalt kampagne, og i 2021 blev 'Sammen om Odsherred' det samlende brand for især butikkerne i Odsherred.