Du kan læse meget mere om arkivering på andre sider, hvor du også kan søge en masse interessant arkivmateriale.
Dansk Center for Byhistorie
Dansk Center for Byhistorie er et forsknings- og formidlingscenter, der har de danske byers (købstæders) historie som sit primære arbejdsfelt. Centret blev grundlagt i 2001 af det nuværende Institut for Historie og Områdestudier ved Aarhus Universitet og Den Gamle By. Centret foretager komparative historiske bystudier og indeholder et væld af historiske, statistiske m.v. oplysninger om danske byer. Her kan særligt Den Digitale Byport anbefales.
DigDag
DigDag er en forkortelse for Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi og er et forskningsprojekt finansieret af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling under Den nationale pulje for forskningsinfrastruktur.
Databasen: Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi - DigDag giver mulighed for at søge på steder i Danmark på grundlag af gamle kortmaterialer og giver et indblik i Danmarks administrative indretning fra 1600 til i dag.
Digitalbevaring.dk
Digitalbevaring.dk skaber et forum for videndeling om digital bevaring. Her publicerer artikler om digital bevaring og fortæller om danske og udenlandske publikationer og initiativer, begivenheder og andet interessant om emnet. Du kan også finde beskrivelser af værktøjer, som kan anvendes i digital bevaring. Den primære målgruppe er institutioner som Arkiv, Bibliotek, Museum, der arbejder med langtidsbevaring af digitale materiale.
DIS-Danmark
DIS står for Data I Slægtsforskning. DIS-Danmark er en forening, hvis formål det er at skabe et forum for databehandling i slægts-, personal- og lokalhistorie
Lokalhistoriske arkiver
De lokalhistoriske arkiver indsamler, registrerer og bevarer arkivalier fra private foreninger, virksomheder og personer, f.eks. protokoller, skøder, diverse papirer og billeder. Læs mere om de lokalhistoriske arkiver her:
Nykøbing-Sjælland Lokalhistorisk Forening
Dragsholm Lokalhistorisk Forening
Odsherred Museum
Odsherred Museum dækker Odsherred Kommune og er en underafdeling af Vestsjællands Museum, der dækker det gamle Vestsjællands Amt.
Museets tidsmæssige ansvarsområde omfatter forhistorie, middelalder, renæssance og nyere tid. Museets emnemæssige ansvarsområde er kulturhistorien, herunder herregårdskultur og godsland
Netværket Elektronisk Arkivering - NEA
NEA er et netværk af kommuner med fokus på elektronisk arkivering, som Odsherred Kommune og Stadsarkiv er medlem af. Samarbejde, rådgivning og videndeling er nøgleordene i Netværket Elektronisk Arkivering (NEA). Netværket består af 25 kommuner øst for Storebælt, som med NEA’s konsulenter i ryggen løser de opgaver, der er forbundet med elektronisk arkivering.
Netværket Elektronisk Arkivering - NEA
Odsherred Lokalhistoriske Arkiv
Lokalarkivet formidler kommunens historie til kommunens borgere og besøgende gennem adgang til samlinger af overvejende privat proveniens og besvarelse af forespørgsler m.v.
https://odsherred.ddbcms.dk/lokalarkivet/om-lokalarkivet
Organisationen Danske Arkiver - ODA
Odsherred Kommunes Arkiv er medlem af ODA – Organisationen Danske Arkiver, som er en sammenslutning af danske § 7-arkiver og tilsvarende institutioner. ODA arbejder for fremme af danske arkivers samfundsmæssige placering og deres samarbejde, koordinering og udvikling til gavn for Danmarks arkivalske kulturarv.
Organisationen Danske Arkiver - ODA
Rigsarkivet
Rigsarkivet er en institution under Kulturministeriet og fungerer som den øverste arkivmyndighed i Danmark. Rigsarkivet ledes af Rigsarkivaren.
Søg i Rigsarkivets arkivdatabaser
Søg i digitaliserede kirkebøger, folketællinger og brandforsikrings- og brandtaksationsprotokoller på: Arkivalieronline. Der er også søgemaskinen Søgning i Rigsarkivets samlinger. Her kan du søge på tværs i de fleste bøger på Rigsarkivet.
Trundholm Lokalhistorisk Forening
Trundholm Lokalhistoriske Forening er en forening i den forhenværende Trundholm kommune, der dækker Odden, Højby, Nr. Asmindrup, Egebjerg og Vig sogne; nu en del af Odsherred Kommune.
http://www.trundholmlokalhistoriske.dk/
Vestsjællands Amts arkivalier (1970-2006):
Da Vestsjællands Amt blev nedlagt 1.1. 2007, overgik arkivansvaret til Rigsarkivet, der på daværende tidspunkt. Søg i arkivalier afleveret til Rigsarkivet, herunder tidligere Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm i databasen.