På marinetraffic.com kan du følge Kongeskibets rute.
H.M. Dronning Margrethe ankommer til Odsherred ad søvejen med Kongeskibet Dannebrog, som indleder det andet sommertogt med besøget i Nordvestsjælland, inden turen går videre til Faurskov Kommune med anløb af Aarhus Havn 7. september og Langeland Kommune i dagene 8.-9. september.
Kongeskibet forventes at passere Hundested tidligt mandag morgen den 5. september kl. 7.30 og sejle ned i Isefjorden for at lægge til uden for Konsøre Flådestation, således at majestæten kan blive sejlet ind i chalup til ankomsten klokken 10.00.
Her bliver Dronningen modtaget af chefen for Frømandskorpset Stefan N. Andersen på træbroen, der er navngivet ”Kronprins Frederiks Bro”, fordi kronprinsen tog sin frømandsuddannelse her under navnet Pingo.
Dronningen bliver modtaget af statsforvaltningsdirektøren, stiftamtmand Helle Haxgart, to blomsterbørn vil overrække Dronningen blomsterbuketter og dernæst udbringer statsforvaltningsdirektøren et nifoldigt leve. Derefter spiller Søværnets Tamburkorps ”Kong Christian”, og borgmester Thomas Adelskov præsenterer dernæst Dronningen for modtagelseskomiteen bestående af regionsrådsformand Jens Stenbæk, retspræsident Anette Rahr Codam, Retten i Holbæk, politidirektør Anne Tønnes, oberst Eigil Schjønning, kommandørkaptajn Stefan N. Andersen og kommunaldirektør Rie Perry.
Derefter markerer Odsherred Kommune Flagdagen for Danmarks Udsendte med taler, fællessang og reception for veteraner og deres pårørende.
Dernæst fortsætter Dronningen til Nykøbing til Byrådets velkomst. Kongeskibet bliver herefter placeret ved kajen og ligger til kaj ved Kongsøre til aftenens reception.
Næste morgen tirsdag den 6. september sejler Kongeskibet Dannebrog op gennem Isefjorden og ud i Kattegat for at sætte kursen mod Odden og Odden Havn. Det er planen at skibet ligger for anker uden for Odden Havn, og at Dronningen efter det sidste besøgssted i Auktionshallen og farvel-arrangement på Odden bliver sejlet i chalup fra Odden Havn og ud til Kongeskibet for at fortsætte turen til Aarhus havn og næste dags besøg i Faurskov Kommune nord for Aarhus.
På www.marinetraffic.com kan du følge Kongeskibets rute, og du kan eventuelt downloade en app til mobiltelefonen og derigennem få overblik over, hvornår Kongeskibet fx sejler ned gennem Isefjorden.
Dannebrog blev bygget i 1931-1932 og tjener som officiel og privat residens for den kongelige familie på sommertogt i Danmark eller når de er på oversøiske officielle besøg
Kongeskibet Dannebrog er navngivet af Dronning Alexandrine i København i 1931 og hejste kommando første gang den 26. maj 1932.
Dannebrog blev bygget i 1931-1932 på Orlogsværftet i København, som afløser for det forrige kongeskib hjuldamperen Dannebrog fra 1879.
Dannebrogs samlede besætning består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 38 værnepligtige, som alle er specielt udvalgt fra søværnet.
Siden kommandohejsning i 1932 har skibet tilbagelagt mere end 400.000 sømil og besøgt hovedparten af havnene i Danmark, Grønland og på Færøerne. Skibet har også besøgt europæiske havne, især i Frankrig, og har været i Middelhavet, Caribien samt den Amerikanske Østkyst.
Kongeskibet er næsten 80 meter langt og godt 10 meter bredt og har en dybgang på knap fire meter og en mastehøjde på 23 meter.