Lørdag d. 11. juni 2022 giver Tour de Storebælt 16.000 danske og internationale cykelmotionister muligheden for at cykle hele eller dele af den rute, der tre uger senere lægger asfalt til 2. etape af Tour de France 2022. Tilmeldingen til løbet åbner 1. juli i år.
For at så mange danskere som muligt kan være aktive deltagere i den store Tour-fejring, og for at bruge dette som afsæt for at skabe endnu flere glade motionscyklister i Danmark, er DGI, DIF og DCU gået sammen om at skabe Tour de Storebælt med støtte fra Sport Event Denmark.
Odsherred er en såkaldt parcours-kommune i Tour de France 2022. Det betyder at feltet kører igennem Odsherred under 2. etape fra Roskilde til Nyborg. Tour de Storebælt er unik mulighed for motionscyklister og alle andre cykelentusiaster til at prøve kræfter med den samme rute, som de professionelle ryttere kører tre uger senere.
Odsherreds borgmester Thomas Adelskov ser frem til begge de to cykelløb:
”Jeg kan love både motionscyklisterne og de professionelle fantastiske cykeloplevelser, når de kommer ind i Odsherred Kommunes. Vi har tre kategoriserede stigninger på ruten, så i Odsherred går vi i den grad efter den prikkede bjergtrøje. Tour de Storebælt er en fremragende mulighed for at køre ruten igennem, og jeg håber mange her i Odsherred også har lyst til at være med på dagen,” siger Thomas Adelskov.
Odsherred går med sine tre kategoriserede stigninger efter den prikkede bjergtrøje. Deltagerne i Tour de Storebælt 200 km rute kan få fornøjelsen af Asnæs Indelukke (1,1 km á 5,8 %), Høve Stræde (1,6 km á 4,7 %) og Kårup Strandbakke (1,3 km á 5,6 %).
Mere om Tour de Storebælt
- DGI, DIF og DCU er arrangører af Tour de Storebælt. Sport Event Danmark har givet økonomisk støtte.
- Tour de Storebælt er officielt sideevent for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022.
- Tilmeldingen åbner 1. juli kl. 12 2021 – og der er 16.000 pladser
- Løbet tilbyder start fra tre forskellige byer langs ruten, alle med mål i Nyborg:
- Start i Roskilde – 200 km og ca. 1200 højdemeter
- Start i Kalundborg – 100 km og ca. 500 højdemeter
- Start i Korsør – 25 km og ca. 100 højdemeter
- Ruten på 200 km indeholder de tre stigninger som alle er kategoriserede til Tour de France 2022:
- Asnæs Indelukke (1,1 km á 5,8 %)
- Høve Stræde (1,6 km á 4,7 %)
- Kårup Strandbakke (1,3 km á 5,6 %)
- Du kan se hele ruten på et kort her
- Du kan læse meget mere på Tour de Storebælts hjemmeside
Hvordan køres løbet?
Tour de Storebælt er et motionscykelløb, hvilket vil sige, at de generelle færdselsregler skal overholdes, og at man eksempelvis stopper for rødt. Der vil være tidstagning, så du som deltager efterfølgende kan finde netop din tid.
Storebæltsbroen vil have et spor åbent i hver retning. Grundet de mange deltagere, og især børnefamilier på den sidste del af ruten, vil ruten fra enden af Storebæltsbroen til målstregen i Nyborg være lukket for andet trafik.
Hvad koster det?
- 200 km: 995 plus gebyr
- 100 km: 695 plus gebyr
- 25 km: 295 plus gebyr.
Der er samme pris for børn og voksne.
Hvad får jeg for mit deltagergebyr?
- Forplejning i depoter
- Tidtagning
- Goodiebag ved mål
- Deltager T-shirt
- Medalje
- Digitalt målfoto
Kan jeg fortryde mit køb?
Nej, men startnumre kan overdrages omkostningsfrit, og man må gerne sælge det videre så længe videresalgsprisen ikke overstiger pålydende værdi.
Kan jeg redigere min tilmelding eller skifte rute?
Ja. Man kan også både skifte op og ned i fartgruppe (gratis) og op og ned i distance (man skal betale forskellen hvis skift til dyrere distance).
Hvordan får jeg mit startnummer?
Startnumre skal afhentes på dagen for løbet i de respektive startområder. Udlevering kræver fremvisning af det startbevis, der udsendes per e-mail til deltageren, inden løbet afvikles. (Startnumre udsendes ikke med posten).
Er der en tidsgrænse?
Der er ingen officiel tidsgrænse til Tour de Storebælt, men deltagerne der ikke når frem til indkørsel på Storebæltsbroen senest klokken 18:55 har ikke mulighed for at passere Storebæltsbroen og dermed gennemføre løbet.
Er der transport fra start- og målsted?
Alle deltagere vil have mulighed for at tilkøbe transport. Både fra Nyborg til startbyerne om morgenen og efter løbet for dem der sætter bilen i startområdet. Muligheden for tilkøb af transport vil annonceres, når løbet nærmer sig.
Er der forplejning undervejs?
Ja. Der er depoter efter ca. 70 og 140 km samt et i mål. Dvs. to depoter på Roskilde-ruten, et på Kalundborg-ruten, og forplejning i målområdet for Korsør-ruten.
Kan børn deltage?
• 200 km-rute: 18 år
• 100 km-rute: 15 år
• 25 km-rute: 12 år.
På 25 km-ruten må børn gerne være med på barnesæde, i cykeltrailer eller i ladet af en ladcykel. Det kræver ikke billet. Alle skal have cykelhjelm på.
Hvilken type cykel skal jeg have?
Alle deltagere skal på ethvert tidspunkt bære cykelhjelm – deltagere der ikke overholder dette ekskluderes fra løbet med omgående virkning.
Triatloncykler og cykler påført triatlonbøjler og/eller pladehjul er ikke tilladt på nogen distancer.
Ladcykler, elcykler, cykeltrailere og barnesæder er kun tilladt på 25 km-distancen.