De seks P'er

Pizza. Pita. Paella. Pinde. Pandekager og Pies. 6 gode retter til de små rester. De er også gode i madpakken.

De 6 P'er - 6 genveje til at bruge de små rester

  1. Pandekager
  2. Pita
  3. Pie
  4. Pizza
  5. Paella
  6. Pinde

Du vælger selv, om du vil bruge hjemmelavede eller færdiglavede pandekager, tortillas, pitabrød eller tærte- eller pizzadej - eller måske frossen putterdej fra supermarkedet.

Brug resterne

Fyld pandekager (eller tortillas) eller pitabrød med rester af kød, ris og kogte grønsager.

Brug rester af ost, hytteost eller fløde til at lave pies og tærter. Brug dine små rester på pizzaen eller lav små pakker af putterdej... 

Prøv også at tilføje kold pasta, kartofler eller ris til fyldet - eller eksperimentér med dine middagsrester på nye måder. Coleslaw eller salat med dressing kan såmænd også bruges - også selv om retten skal i ovnen eller på panden.
Er du madmodig nok kan du også prøve syltede agurker og rødbeder, en rest grød eller brød - eller hvad du ellers gemmer i skabe og skuffer. Ingen rester er for små til De 6 P'er.

På pindene kan du stikke kødboller, kød i tern, kylling og grønsager. Spis dem kolde med dip: Fx med tomater, agurker og peberfrugter. Eller brug løg og squash, lav en lækker marinade og giv dem en tur på grillen.

Din paella behøver ikke være med dyr safran og skaldyr - tænk på det som en risret, hvor du selv bestemmer indholdet.

Brug evt. en rest surmælksprodukt og de krydderier, du ellers sjældent bruger, til at lave en dip.

Husk! Det er kun fantasien - og dit madmod - der sætter grænser.

TIPS!

Brug retterne fx til OverskudsOnsdag eller i madpakken.