OverskudsOnsdag
Sæt OverskudsOnsdage på menukortet og brug dine rester. Det giver overskud på både bankkontoen, klimakontoen og mentalt.


Mangler du overskud om onsdagen?
En simpel vej til en hverdag med mindre madspild og mere overskud er at indføre 1-2 faste restedage. Vi kalder det OverskudsOnsdag. For så får man samlet op på resterne midt på ugen, før de bliver for gamle.
Men du kan selvfølgelig lave restedage, lige når det passer dig.
Laver du madplaner, kan det være en fordel ikke at lave dem for en hel uge ad gangen, men fx for 3 dage - og så have en OverskudsDag inden I køber ind til de næste 3-4 dage.
Hvad er OverskudsOnsdag?
På OverskudOnsdag skal du ikke bruge tid til at købe ind og planlægge aftensmaden. Du skal bare bruge de ting, du allerede har på lager i skabe og skuffer - og du undgår at noget ligger for længe på køl og frys og bliver uspiseligt.
Med OverskudsOnsdag får du overskud på både bankkontoen og klimakontoen - og samtidig overskud til motion, samvær, huslige pligter og leg - eller alt det andet, der giver mening for netop dig.
På en OverskudsOnsdag får hele familien noget, de kan lide. Men ikke nødvendigvis det samme. Tænk på det som en buffet med både brød, pålæg og små lune retter fra dagene før.
Med De 6 P'er blive små rester hurtigt til nye retter: Pandekager (eller vafler), pita, pinde (spyd) er nemme at lave eller have på lager.
Pizza, pie (tærter) og Putterdej giver ny indpakning til de små rester - hav evt. færdiglavet dej klar på køl eller frost, hvis du vil spare tid.
De 6 P'er kan også gå med i madpakken - ligesom reste-retter, der kan varmes, hvis man har mulighed for det.
Vær MadModig
- Brug det du har i køleskabet, fryseren eller køkkenskabene
- Tænk i små portioner – det er nemt at lave flere forskellige restemåltider som buffet. Eller lav én gryderet med mange små rester i.
- Prøv nye sammensætninger. Hvordan smager æg med jordbær? Eller vafler med rødkål fra flæskestegen?
- Smag dig frem – brug krydderier, saucer og ost til at samle retten.
- Mange retter kan laves i airfryer, vaffeljern eller blender - så skal de ikke kede sig længere.
- Husk brødet - inden det bliver for tørt sidst på ugen.
Skulle maden kikse, så giv en runde kvaje-kiks – og så gør du det bare bedre næste gang.


