Kørestol

Hjælpemidler

Hvis du eller dit barn har et handicap, eller du er ældre med varig nedsat funktionsevne, kan du søge kommunen om hjælpemidler, forbrugsgoder eller hjælp til indretning af din bolig

Hvem kan søge om hjælp?

Du kan få støtte til hjælpemidler, hvis du har en varig funktionsnedsættelse og kommunen vurderer, at hjælpemidlet er en væsentlig lettelse i din dagligdag, eller en forudsætning for at du kan udføre dit erhverv.

Skal dit hjælpemiddel anvendes som arbejdsredskab på en arbejdsplads, kan du læse mere her.

Hvilke hjælpemidler kan du søge?

Udbringning og afhentning

Hjælpemiddeldepotets medarbejdere står fx for udbringning og afhentning af hjælpemidler til kommunens borgere.

Der er op til ti hverdages leveringstid på hjælpemidler, medmindre der er et akut behov. Du er meget velkommen til at hente eller aflevere dine bevilgede hjælpemidler på hjælpemiddeldepotet. Du skal lave aftale om dette først med hjælpemiddelterapeuterne på 59665732.

Leveringsdage

Mandag og onsdage bliver der leveret i områderne Egebjerg, Højby, Nr. Asmindrup, Nykøbing Sj, Odden og Rørvig på plejecentrene Grønnegården, Præstevænget og Solvognen.

Tirsdag og torsdage bliver der leveret i områderne Asnæs, Fårevejle, Grevinge, Hørve og Vig samt på plejecenter Bakkegården, Bobjerg og Grevinge.

På fredage leveres der kun, hvis det er akut kørsel.

Udleveringsskranke

Du har mulighed for at få udleveret hjælpemidler fra Hjælpemiddeldepotet uden forudgående sagsbehandling og bevilling.

Det betyder, at du blot møder op på hjælpemiddeldepotet og fremviser dit Sundhedskort. Depotet kan hjælpe dig med at indstille hjælpemidlet på depotet, men du kan ikke få råd og vejledning fra en hjælpemiddelterapeut, og udlånet bliver ikke registeret som bevilget til dig.

Du skal selv sørge for transport af hjælpemidlet og evt. montering i dit hjem.

Du kan låne hjælpemidlet så længe du ønsker, og hjælpemidlet skal du levere retur til Hjælpemiddeldepotet den dag, du ikke længere har behov.

Vi udlåner albuestokke, rollatorer, badebænke og toiletforhøjere med armlæn.