to slidte sko der står midt på en vej

Første skridt

Det kan være svært at finde modet til at bede om hjælp, og du har måske også svært ved at afgøre, om du har behov for behandling?

Jeg sagde til mig selv, at jeg nok selv blev nødt til at tage ansvaret, og få noget hjælp. Så googlede jeg, hvor jeg kunne få misbrugsbehandling. Jeg blev overrasket over, at der var noget lige her i Nykøbing for jeg kendte ikke nogen, der havde været i behandling.

Mand 46 år

Er jeg parat til at gå i behandling?

Inden du søger behandling, er det godt, at du gør dig nogle overvejelser om du er parat til behandling, altså om du er parat til at forsøge at ændre på det rusmiddelbrug du har, og om du er parat til at bruge tid og energi på at arbejde med dine problemstillinger og mål, da en vellykket behandling vil kræve dette af dig. 

Det kan være svært at stå ved, at man har brug for hjælp, og det kan være svært at sætte ord på de udfordringer man står i, både overfor én selv, og overfor andre. De fleste oplever dog, at når de først har taget skridtet og kontaktet os, så føles det som en lettelse at få sagt problemerne højt og få bedt om noget hjælp til at komme videre.

Hvis du er i tvivl, om dit problem "er stort nok" til at søge behandling, eller om du er "parat til at gå i behandling", er du altid velkommen til at ringe til os for vejledning. Men som udgangspunkt afhænger dette mest af alt af, om dit forbrug "generer" din hverdag i en grad, så du har lyst til at det skal være anderledes. 

Du kan være anonym, hvis du ønsker det. 

Du er velkommen i behandlingen lige meget, om dit mål er ophør med, reduktion af, eller stabilisering i dit rusmiddelforbrug. 

Nedenfor kan du kan teste dig selv ved at svare på spørgsmålene og blive klogere på, om du har en afhængighed.

Er jeg afhængig af rusmidler?

Kontakt

Telefon

Du kan kontakte os i vores telefontid på vores hovednummer. Du er også altid velkommen til at lægge en besked udenfor telefontiden - så ringer vi tilbage næste gang der er telefontid.

Mandag
kl. 8.30-10.30
Tirsdag
kl. 8.30-11.30
Onsdag
kl. 8.30-11.30
Torsdag
kl. 8.30-11.30
Fredag
kl. 8.30-11.30
Book et telefonmøde

Fremmøde

Her kan du se, hvornår vores medicinudlevering er åben. Du kan altid kontakte os for særaftaler, hvis tiderne ikke kan passes ind hos dig.

Mandag
kl. 8.30-10.00 og kl. 15.45-16.45
Torsdag
kl. 8.30-10.00 og kl. 15.45-16.45

Send digital post

Hvis du som borger har brug for at sende os personfølsomme oplysninger kan du gøre det via borger.dk Husk at angive i emnefeltet, at henvendelsen skal til Rusmiddelteamet.

Digital post
Kræver MitID

Send almindelig mail

Vores hoved mail er sikker for samarbejdspartnere. Du er også som borger velkommen til at kontakte os på denne, men vi kan kun svare helt overordnet tilbage pga GPDR reglerne. Ring gerne i stedet.