Coronavirus

COVID-19/coronavirus

Her kan du læse mere om COVID-19 test, vaccinationer og coronarelateret påvirkning af Odsherred Kommunes drift.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger (opdateret 9. december 2022)

Sundhedsstyrelsen understreger i nye retningslinjer for håndtering af covid-19, at man skal blive hjemme, hvis man er syg med symptomer på luftvejsinfektion, uanset om det er covid-19, influenza eller andet.

Man bør kun testes for covid-19, hvis man har symptomer, og hvis man er i risikogruppe og kan have gavn af tidlig behandling mod covid-19. Der er fremover ingen særlige anbefalinger for isolation efter positiv covid-19 test.

Se retningslinjen og læs yderligere her: Bliv hjemme, hvis du er syg – uanset hvad du er smittet med

Vaccinationer (opdateret 9. december 2022)

Sundhedsstyrelsen åbner 1. oktober 2022 for vaccinationer mod COVID-19, influenza og pneumokokker. Det kan du læse mere om på deres hjemmeside.

Tilbuddet er til personer på 50 år og derover. Du vil modtage en invitation i e-Boks/mitID. Personer under 50 år, som er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, vil også blive tilbudt vaccination. Du kan modtage vaccinerne samtidigt.

Det er Region Sjælland, der er ansvarlig for vaccinationsindsatsen. Der er 196 vaccinationssteder i hele Regionen, hvoraf de fem er i Odsherred. Du kan se dem på dette kort. Du kan blive vaccineret ved fire almen praktiserende læger samt på det vaccinationssted, som Regionen har oprettet i Asnæs. Adressen er Asnæs Centret 47, 4550 Asnæs.

Der er stor interesse for at få vaccine mod covid-19 eller influenza i Region Sjælland, og det mærkes allerede. Nogle borgere oplever, at de ikke kan få en tid på det foretrukne vaccinationssted, eller at der først er ledige tider længere ud i fremtiden, når de forsøger at booke tid på vacciner.dk. Region Sjælland lægger løbende nye tider og opfordrer borgerne til at holde øje med tiderne på vacciner.dk

Kommunen har ingen indflydelse på antallet af udbudte tider i Region Sjælland og kan heller ikke skaffe nogen 'foran i køen'.

Booking af vaccination og kørsel til vaccination

Du skal som udgangspunkt selv booke din vaccinationstid og sørge for transport til vaccinationsstedet. Vaccinationstidspunktet kan bookes på vacciner.dk.

Hvis du ikke har NemID kan du booke tid via Region Sjællands callcenter på 70 20 42 33. De har åbent alle dage kl. 8-12 og kl. 13-16

Hvis du er svært bevægelseshæmmet, og ikke kan transportere dig selv til vaccination, kan du ringe til kommunen og bede om hjælp til transport. Vi arrangerer kun kørsel til vaccinationsstedet i Asnæs. Vi træffes på 59 66 65 89, mandag til fredag fra 9-12.

Hvis du kan benytte offentlig transport, har handicapkørsel eller kan benytte dig af flextur, åben bruger, kan du ikke få hjælp til transport til vaccination.

Særligt for borgere i hjemmeplejen

Kommunen er nu i gang med at kontakte de borgere, der modtager hjælp fra hjemmeplejen, for at spørge ind til behovet for hjælp til vaccination. Nogle har behov for hjælp til både at booke vaccinationen samt kørsel hertil, og det sørger vi for.

Alle borgerne over 65 år, der modtager hjælp fra hjemmeplejen, vil blive kontaktet, så vi sikrer, at alle får mulighed for hjælp til vaccination. Hvis du har mulighed for selv at booke en tid til vaccination, og fx blive kørt af en pårørende, er du derfor meget velkommen til selv at arrangere det.

Test (opdateret 9. december 2022)

Der er 31 testcentre i Danmark. Hvis du bor i Odsherred er det nærmeste på Gl Ringstedvej i Holbæk. Du kan se et kort over alle teststederne her.
Er du i tvivl om hvornår myndighederne anbefaler at du bliver testet? Så læs mere på coronasmitte.dk.

Kommunens drift (opdateret 9. december 2022)

COVID-19 betragtes aktuelt ikke som en samfundskritisk sygdom og alle restriktioner blev løftet pr. den 1. februar 2022.

Kommunens drift er aktuelt ikke påvirket.