Coronavirus

COVID-19/coronavirus

Her kan du læse mere om COVID-19 test, vaccinationer og coronarelateret påvirkning af Odsherred Kommunes drift.

Folketingsvalget den 1. november 2022

Coronavirus regnes ikke som en samfundskritisk sygdom, og der ikke nogen coronakrav fra myndighedernes side. Du vil derfor opleve et valgsted den 1. november 2022, der ligner det, du kender fra tidligere valg.

Du kan være helt tryg ved at møde op på valgstederne. Vi stiller stadig håndsprit til rådighed og du har igen mulighed for at medbringe egne skriveredskaber. Der bliver også luftet godt ud, ligesom vi forsøger at indrette stederne, så det er muligt at holde god afstand.

Hvis du er testet positiv for COVID-19 og er i isolation, så har du også mulighed for at møde op og stemme på valgstedet på valgdagen. Der er opretter et hotlinenummer, 21 45 91 42, som er aktivt på afstemningsdagen den 1. november - og som vi vil bede dig ringe til, hvis du på dagen er i isolation eller hvis du er nervøs for at gå ind på valgstedet. På den måde kan vi sammen med dig planlægge det, så det kan bruge til at aftale tid for vognstemme. Husk at bruge mundbind og holde 2 meters afstand.

Vaccinationer (opdateret 28. september 2022)

Sundhedsstyrelsen åbner 1. oktober 2022 for vaccinationer mod COVID-19, influenza og pneumokokker. Det kan du læse mere om på deres hjemmeside.

Tilbuddet er til personer på 50 år og derover. Du vil modtage en invitation i e-Boks/mitID. Personer under 50 år, som er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, vil også blive tilbudt vaccination. Du kan modtage vaccinerne samtidigt.

Det er Region Sjælland, der er ansvarlig for vaccinationsindsatsen. Der er 196 vaccinationssteder i hele Regionen, hvoraf de fem er i Odsherred. Du kan se dem på dette kort. Du kan blive vaccineret ved fire almen praktiserende læger samt på det vaccinationssted, som Regionen har oprettet i Asnæs. Adressen er Asnæs Centret 47, 4550 Asnæs.

Der er stor interesse for at få vaccine mod covid-19 eller influenza i Region Sjælland, og det mærkes allerede. Nogle borgere oplever, at de ikke kan få en tid på det foretrukne vaccinationssted, eller at der først er ledige tider længere ud i fremtiden, når de forsøger at booke tid på vacciner.dk. Region Sjælland lægger løbende nye tider og opfordrer borgerne til at holde øje med tiderne på vacciner.dk

Kommunen har ingen indflydelse på antallet af udbudte tider i Region Sjælland og kan heller ikke skaffe nogen 'foran i køen'.

Booking af vaccination og kørsel til vaccination

Du skal som udgangspunkt selv booke din vaccinationstid og sørge for transport til vaccinationsstedet. Vaccinationstidspunktet kan bookes på vacciner.dk.

Hvis du ikke har NemID kan du booke tid via Region Sjællands callcenter på 70 20 42 33. De har åbent alle dage kl. 8-12 og kl. 13-16

Hvis du er svært bevægelseshæmmet, og ikke kan transportere dig selv til vaccination, kan du ringe til kommunen og bede om hjælp til transport. Vi arrangerer kun kørsel til vaccinationsstedet i Asnæs. Vi træffes på 59 66 65 89, mandag til fredag fra 9-12.

Hvis du kan benytte offentlig transport, har handicapkørsel eller kan benytte dig af flextur, åben bruger, kan du ikke få hjælp til transport til vaccination.

Særligt for borgere i hjemmeplejen

Kommunen er nu i gang med at kontakte de borgere, der modtager hjælp fra hjemmeplejen, for at spørge ind til behovet for hjælp til vaccination. Nogle har behov for hjælp til både at booke vaccinationen samt kørsel hertil, og det sørger vi for.

Alle borgerne over 65 år, der modtager hjælp fra hjemmeplejen, vil blive kontaktet, så vi sikrer, at alle får mulighed for hjælp til vaccination. Hvis du har mulighed for selv at booke en tid til vaccination, og fx blive kørt af en pårørende, er du derfor meget velkommen til selv at arrangere det.

Test (opdateret 28. september 2022)

Der er 31 testcentre i Danmark. Hvis du bor i Odsherred er det nærmeste på Gl Ringstedvej i Holbæk. Du kan se et kort over alle teststederne her.
Er du i tvivl om hvornår myndighederne anbefaler at du bliver testet? Så læs mere på coronasmitte.dk.

Kommunens drift (opdateret 28. september 2022)

COVID-19 betragtes aktuelt ikke som en samfundskritisk sygdom og alle restriktioner blev løftet pr. den 1. februar 2022.

Kommunens drift er aktuelt ikke påvirket.