Coronavirus

COVID-19/coronavirus

Her kan du læse mere om COVID-19 test, vaccinationer og coronarelateret påvirkning af Odsherred Kommunes drift.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger (opdateret 9. oktober 2023)

Sundhedsstyrelsen understreger i nye retningslinjer for håndtering af covid-19, at man skal blive hjemme, hvis man er syg med symptomer på luftvejsinfektion, uanset om det er covid-19, influenza eller andet.

Man bør kun testes for covid-19, hvis man har symptomer, og hvis man er i risikogruppe og kan have gavn af tidlig behandling mod covid-19. Der er fremover ingen særlige anbefalinger for isolation efter positiv covid-19 test.

Se retningslinjen og læs yderligere her: Bliv hjemme, hvis du er syg – uanset hvad du er smittet med

Kommunens drift (opdateret 9. oktober 2023)

COVID-19 betragtes aktuelt ikke som en samfundskritisk sygdom og alle restriktioner blev løftet pr. den 1. februar 2022.

Kommunens drift er aktuelt ikke påvirket.

Vaccination

Efteråret står for døren, og Sundhedsstyrelsen forventer, at smitten med både influenza og covid-19 vil blusse op i løbet af efteråret og vinteren. Derfor kan personer i særlig risiko for et alvorligt forløb nu blive vaccineret. Risikoen for alvorlig sygdom med influenza og covid-19 stiger med alderen. Derfor bliver alle på 65 år og derover tilbudt gratis vaccination mod begge sygdomme. Man kan få begge vacciner samtidig.

Langt de fleste yngre personer får et mildt forløb, hvis de får influenza eller covid-19. Der er dog en række sygdomme og tilstande som øger risikoen for at få et alvorligt sygdomsforløb med influenza og covid-19, fx kronisk lungesygdom, svært nedsat immunforsvar eller graviditet. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man bliver vaccineret, hvis man er i en risikogruppe.

Børn i alderen 2-6 år kan også i år blive vaccineret mod influenza. Vaccination mindsker risikoen for, at børn bliver syge af influenza, og den gives med et pust i hvert næsebor.

Sådan bestiller du tid til vaccination

Du kan bestille vaccinerne på vacciner.dk. Placering og åbningstid for de regionale vaccinationssteder bliver meldt ud på vacciner.dk, hvor det også vil være muligt at se, hvilke apoteker der tilbyder vaccination.

Hvis du er 65 år eller derover, vil du i løbet af de næste uger modtage en invitation i Digital Post. Hvis du er fritaget for Digital Post, modtager du en invitation med posten. Når du modtager din invitation, kan du bestille en tid til sin vaccination på www.vacciner.dk. Du kan blive vaccineret frem til den 15. januar 2024.

Forældre til børn i alderen 2-6 år vil også i løbet af de næste par uger modtage en invitation i Digital Post, hvorefter I kan bestille tid på www.vacciner.dk.

Hvis du er under 65 år og anbefales vaccination, fordi du er i øget risiko for et alvorligt forløb, fx på grund af visse kroniske sygdom, vil du ikke modtage en invitation. Du skal i stedet gå direkte ind på www.vacciner.dk, hvor du fra den 20. september 2023 har mulighed for at bestille tid på baggrund af en tro- og love erklæring. Hvis du er i tvivl, om du er omfattet af vaccinationstilbuddet, kan du læse mere på www.vacciner.dk eller på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.