Dødt rådyr i skellet mellem grøn græsrabat og en gylden bygmark

Påkørte og døde dyr

Påkører du et dyr, eller finder du et dødt eller såret dyr på vejene i Odsherred Kommune, kan du her på siden læse, hvad du kan gøre

Før du tager dig af et påkørt/dødt dyr

Hvis du kommer til at påkøre et dyr, eller ser et dødt dyr på vejen, skal du sikre dig, at du kan standse din bil forsvarligt inden du tager dig af dyret. Hvis du standser i vejsiden eller rabatten, så sæt katastrofeblink på, ifør dig en gul vest og sæt om muligt en advarselstrekant op. Du skal først og fremmest sikre dig selv og andre medtrafikanter.

Påkørt dyr - stadig i live!

Ring 1812 eller 33 28 70 00 - Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Brug dette nummer hvis du har påkørt et dyr, der stadig er i live, eller har fundet et dyr i nød.

Dødt dyr? Lad naturen gå sin gang!

Der er delte meninger om hvad man bør gøre, når der ligger et dødt, vildt dyr (ikke fugle) i rabatten eller fx på stranden. Vores holdning er, at hvis dyret ikke ligger til gene for trafik og ikke ligger ved tæt bebyggelse eller centrale opholdssteder, så skal vi lade naturen gå sin gang. Det er i øvrigt gratis for kommunen og dig som skatteborger. Derudover er ådsler i naturen en vigtig fødekilde for rovfugle som bl.a. musvåger og glenter samt for mindre nedbrydere som ådsels- og rovbiller. Et dødt dyr i rabatten kan således give anledning til refleksioner over naturens gang og dermed vendes til et interessant samtaleemne for store som små.

Dødt kæledyr

Er der imidlertid tale om et dødt kæledyr, så prøv at finde ejeren! Odsherred Kommune har nemlig desværre ikke mulighed for at være behjælpelig med at fremlyse døde kæledyr og for mange kæledyrsejere er uvisheden langt værre end beskeden om, at ens dyr er fundet dødt.

Du kan forsøge at kontakte beboere i området ved at ringe på døren og spørge de lokale. Du kan også prøve at oprette et opslag på et af de mange lokale, sociale medier.

Hvis dyret ligger til gene kan du læse nedenfor, hvad du kan gøre.

Dødt dyr der ligger til gene

Kommunal vej eller privat fællesvej?

Som tommelfingerregel er grusveje i sommerhusområder private fællesveje, mens større asfaltveje er kommunale veje. Rute 21 er en statsvej som hører under Vejdirektoratet.

På den Centrale Vej- og Stifortegnelse (CVF) kan du se om der er tale om en statsvej, kommunal vej eller en privat fællesvej.

Er du i tvivl kan du kontakte os

Trafikafdelingen

Telefon

Du kan bestille tid til at blive ringet op af en medarbejder fra Trafikafdelingen. Hvis du vil melde en fejl eller mangel, så besøg odsherred.dk/praj

Book et telefonmøde

Send almindelig mail

Hvis du sender mail der IKKE indeholder personfølsomme oplysninger, kan du sende til Trafikteamets e-mail.