Skal næste års Michelinstjerner til nordiske restauranter uddeles i Odsherred?
02.02.2024

Borgmestre vil have Michelin-overrækkelse til Odsherred og København

Når Michelin Nordics-stjernerne skal uddeles i 2025 og 2026, skal det være på dansk jord. Det mener borgmestre i Odsherred og København.

Når Michelin Nordics-stjernerne skal uddeles i 2025 og 2026, skal det være på dansk jord. Det mener borgmestre i Odsherred og København, som sammen undersøger muligheden for at tiltrække og finansiere Michelin Nordics, der skal styrke Danmark som maddestination.

Ansøgningen om værtskab er toårig, og der lægges op til, at Odsherred er vært i 2025, mens København er vært i 2026.

Begge år er det tanken, at der vil være en lang række events og aktiviteter både i København og Odsherred. Og det skal blandt andet være med til at sætte fokus på den gastronomiske udvikling mellem land og by.

”Odsherred er stormet frem på den gastronomiske scene i de senere år, både i kraft af vores producenter og Michelin-restauranter. Derfor startede vi sammen med Geopark Odsherred en fødevaresatsning sidste år, hvor vi blandt andet vil forsøge at tiltrække en større international fødevarebegivenhed. For os kan det ikke gøres større og bedre end Michelin,” siger Karina Vincentz, borgmester i Odsherred Kommune.