Sommerland Sjælland
07.12.2022

International hyldest til Odsherreds eget sommerland

Sommerland Sjælland har netop modtaget fornem international pris ved galla i Italien. Anerkendelsen fra den internationale Games & Parks Industry er en understregning af Odsherreds oplevelsesøkonomiske potentiale

Mandag den 5. december 2022 var en stor aften for Odsherreds største turistmagnet Sommerland Sjælland. Her fik direktør Kåre Dyvekær på scenen i den italienske by Bergantino overrakt en ’Golden Pony Award’. Det er en årlig pris, der bliver uddelt af organisationen Games & Parks Industry som anerkender de bedste forlystelsesparker og attraktioner verden over. I Danmark er Tivoli, Fårup Sommerland og Dyrehavsbakken tidligere blevet hædret.

I sin begrundelse for hædringen fremhæver Games & Parks Industry især Sommerland Sjællands høje kvalitetsniveau, der gør det til et fremragende familiested – med høje tilfredshedsmålinger til følge. De hæfter sig også især ved Sommerlands Sjælland status som en lokal funderet og familieejet virksomhed.

Sommerland Sjælland er nøglen til Odsherreds fremtidige oplevelsesøkonomisk succes
Som den attraktion i Odsherred med det suverænt største besøgstal, spiller Sommerland Sjælland en afgørende rolle som motor for udviklingen af oplevelsesøkonomien i Odsherred.

Den internationale anerkendelse vidner om, at Sommerland Sjælland med sit lokale fundament står godt rustet til fortsat at udvikle sig samt skabe vækst og beskæftigelse. Ferieparken er populær både blandt gæster, landliggere og gæster. Den udgør en vigtig krumtap i bestræbelserne på fortsat at udvikle Odsherred til et sjællandsk oplevelsesøkonomisk kraftcenter. Sommerland Sjælland er eksempelvis centrum for den netop vedtagne Strategisk-fysisk Udviklingsplan for Odsherred og fyrtårnsprojektet ’Portalen til Odsherred’. Potentialet ligger især indenfor en øget overnatningskapacitet.