Julehjælpskasser
16.12.2022

Julehjælp – noget vi er sammen om i Odsherred

Byrådet i Odsherred Kommune har afsat 250.000 kr. til julehjælp - og lokale frivillige gør i disse dage et kæmpe arbejde for at føre indsatsen ud i livet

Da byrådet i Odsherred Kommune i begyndelsen af november 2022 vedtog en række initiativer til at støtte lokale virksomheder, afsatte politikerne samtidig 250.000 kr. til at støtte organisationer, der indkøber og uddeler julehjælpepakker i Odsherred. Betingelsen var at indkøbene først og fremmest foregår i lokale butikker – og blev fordelt i flere butikker.

Beløbet blev fordelt med 150.000 kr. til Røde Kors, som deler beløbet i de tre lokalafdelinger, og med 100.000 kr. til Dansk Folkehjælp. Målet var en så bred indsats som muligt, og formand for Røde Kors Nykøbing-Rørvig Søren Fagerland er glad for den økonomiske håndsrækning fra kommunen.

”Helt konkret har det betydet, at vi kan imødekomme alle ansøgninger om julehjælp i år. Det er vi selvfølgelig glade for, for det er en svær tid for mange lige nu. Og så er det selvfølgelig også positivt, at vi samtidig har kunne medvirke til at skabe omsætning i de lokale butikker. Det er vigtigt et sted som Odsherred, hvor vi er nødt til at være sammen om at skabe løsninger,” siger Søren Fagerland.

Netop fællesskabet og viljen til at gøre en forskel for andre lokalt, er det, der bærer tingene igennem. Frivillige i de tre lokale afdelinger af Røde Kors er netop nu ved at pakke hhv. gavekort på 900 kroner, 200 kroner til legetøj og julehjælpspakkerne, der bliver uddelt den 19., 20. og 22. december. I alt er 30 frivillige involveret i arbejdet med at uddele julehjælp til omkring 250 ansøgere i Odsherred. På landsplan forventer Røde Kors at give julehjælp til mere end 20.000 familier.

Dansk Folkehjælps julehjælp består af et elektronisk gavekort på 800 kr. til en lokal dagligvareforretning og 1000 kr. til køb af julegaver på en webshop. Behovet for julehjælp i 2022 er overvældende og stærkt stigende. På landsplan har Dansk Folkehjælp modtaget 2000 flere ansøgninger om julehjælp i år, så det samlede antal er på 18.796. I Odsherred er 67 ansøgninger blevet godkendt.

I år har der været et særligt fokus på enlige mænd på offentlig forsørgelse og med samkvem med børn under 18 år.

”Vi oplever, at denne gruppe – enlige mænd på offentlig forsørgelse, der holder jul sammen med deres børn – er nogen af de mest trængte, og måske tidligere er blevet glemt i forhold til julehjælp. Dem har vi bedt Dansk Røde Kors og Dansk Folkehjælp have et særligt fokus på i år,” fortæller borgmester Karina Vincentz.

Her er der uddeling af julehjælp

Røde Kors i Nykøbing-Rørvig

Uddeler gavekortene (og serverer æbleskiver mm)

I Røde Kors huset

Dr. Egedes vej 9, Nykøbing

Mandag d 19.12 kl. 15-18

 

Røde Kors i Dragsholm

Uddeler julekurve fra deres butikker

Asnæs Centret, Asnæs

Søndergade 1, Hørve

Torsdag 22.12 kl. 15-17

 

Røde Kors i Trundholm

Uddeler gavekort fra deres butikker

Nyvej 25, Højby

Vig Hovedgade 20, Vig

Mandag 19.12 og tirsdag 20.12

Kl. 10 - 16