20.03.2023

Knap en halv million uddeles til kulturaktiviteter i Odsherred

Vækst- og Udviklingsudvalget støtter kulturaktiviteter og -begivenheder i Odsherred med 464.000 kr. gennem Kultur- og brandingpuljen. Udvalget har uddelt midlerne til en større række af forskelligartede aktiviteter og projekter, der fx fremmer fællesskabet

En halv million til aktiviteter

Hvert år afsætter Vækst- og Udviklingsudvalget midler til Kultur- og brandingpuljen, der støtter kulturaktiviteter i Odsherred. Formålet er at støtte tiltag, arrangementer og aktiviteter, der med afsæt i Kultur- og Fritidsstrategien 2020-2025 ’Sammen om det gode liv’ skaber øget synlighed og udvikling.

På Vækst- og Udviklingsudvalgets møde den 14. marts besluttede udvalget, hvordan Kultur- og brandingpuljens midler skulle fordeles på de indkomne ansøgninger. Det samlede ansøgte beløb til puljen lød på 709.568 kr., hvorfor udvalget var nødsaget til at prioritere mellem de mange spændende aktiviteter samt i nogle tilfælde reducere det ansøgte beløb. Udvalget uddelte 464.00 kr. fordelt på 20 ansøgere.

I 2023 var Kultur- og brandingpuljen var på 564.000 kr., der var tiltænkt én ansøgningsrunde. Vækst- og Udviklingsudvalget besluttede at reservere 100.000 kr., som de kan bruge på at igangsætte egne initiativer og/eller målrette til en større satsning.

Vækst- og Udviklingsudvalget havde fastsat nogle nye fokusområder, som projekterne skulle matche. Fokusområderne for 2023 omhandlede et øget samarbejde mellem kultur og erhverv, og herunder mellem kulturinstitutioner, private aktører og foreninger. Det andet fokusområde var at støtte aktiviteter og begivenheder, der er målrettet til børn og unge, og som fremmer fællesskab og modvirker ensomhed.

Gang i Odsherreds kulturliv

Puljens midler går i denne omgang til blandt andet to nye ansøger, der har spændende kulturtiltag på tapetet. Kunstnergruppen Kollage, der er en nyoprettet forening bestående af unge kunstnere med rod i Vestsjælland, modtager midler til etableringen af udstillingen ’Communitas’. I forbindelse med udstillingen ønsker kunstnergruppen at etablere et samarbejde med unge fra Odsherreds Gymnasium. Her udforsker de gennem workshops og installations fællesskabets muligheder og udfordringer i en tid, der er præget af pandemier, krig og miljøkatastrofer.

En anden ny ansøger til puljen er Kinéo 37, der modtager midler til danseforestillingen med arbejdstitlen ’Den lækkende krop’. En forestilling til et publikum fra 12 år, der omhandler en krop i overgang og forandring. Her kan kroppens lækage være årsag til skamfulde og pinagtige oplevelser i alle livets stadier. Forestillingen skal have præmiere på Odsherred Teater, hvorefter der vil være fokus på en national og international turné.

Udvalget har ligeledes uddelt midler til Nykøbing/Rørvig Jazzfestivals sommer- og vinterudgave, Teater BorderLines ’Fortællinger fra det gamle Sindssygehospital’, Opera i Provinsens ’Elskovsdrikken’, Musik i Asnæs’ ’5 koncerter i Asnæs’, Odsherred Teaters ’Nycirkus Festival’, Isøre Vikingemarked, Litt Talk 2023, HUSET I ASNÆS 50-års jubilæum, OVNHUS 20-års jubilæum, Hempel Glasmuseums ’San(d)sninger – kunstworkshop for børn’, Ulvsborg Historisk Værksted, Odsherred BørneFestival, Lammefjordens Grøntsagslaugs ’Grand Cru-kåring i 150-året for Lammefjords inddæmning’, Havnen Grafisk Værksteds ’Snit-Tryk-Papir’, Fortællingernes Tid med litteratur- og fortællefestivalen IND I MØRKET og opstart af en børne- og ungdomsklub på Odden, der skal byde på en bred vifte af aktiviteter.

For mere information kontakt afdelingsleder Eva Ormstrup, 2498 9744, evobe@odsherred.dk

Læs mere: https://www.odsherred.dk/kulturpulje