Clever ladestander
21.12.2022

Nu bliver der opsat ladestandere i Odsherred

Ladeoperatøren Clever har vundet Odsherred Kommunes udbud om opsætning af ladestandere i Nykøbing Sj, Vig og Asnæs.

I foråret 2022 besluttede Økonomiudvalget i Odsherred Kommune at indhente tilbud på ladestandere for at fremme den grønne omstilling. Udbuddet er nu afsluttet, og vinderen - ladeoperatøren Clever – skal nu opsætte ladestandere på fire lokationer i Odsherred. De fire lokationer er:

  • Holst Have 8-10, Nykøbing Sj
  • A. Ladingsvej, Nykøbing Sj
  • Ravnsbjergvej 25, Vig
  • Teglværkskrogen 4, Asnæs

Ladestanderne er af typen 11/22 kW, og det er muligt at få nok strøm til at køre videre på 3-4 timer. Etablering og drift af ladestanderne finansieres af Clever, mens Odsherred Kommune sørger for skiltning.

Borgmester Karina Vincentz glæder sig over det vigtige skridt i at fremme den grønne omstilling.

”Elbiler er fremtiden. Her i Odsherred skal vi kunne tilbyde en infrastruktur, som gør det attraktivt at vælge grønnere transportformer. Det gælder både for de fastboende, men selvfølgelig også for vores mange landliggere og gæster, der længe har efterspurgt bedre opladningsmuligheder til elbiler. Jeg er glad for, at vi med de nye ladestandere har taget et stort skridt i en mere bæredygtig retning,” siger Karina Vincentz.

I Clever glæder direktør Casper Kirketerp-Møller sig over at kunne tilbyde kunder og elbilejere i Odsherred bedre forhold:

"I Clever arbejder vi hver dag på at binde Danmark og hverdagen sammen til gavn for elbilisterne. Uanset hvor du bor i landet, så skal det være nemt at finde en ladestander, og derfor opsætter vi 20.000 ladepunkter i hele landet inden udgangen af 2025. Vi sætter stor pris på, at vi sammen med Odsherred Kommune kan sætte fart på det arbejde og samtidig øge kampen for den grønne omstilling af transporten og gøre hverdagen nemmere for de borgere, som har en elbil eller som overvejer at få en,"

Flere el-ladestandere på vej

Ud over de fire ladestandere med otte ladepunkter i alt har Økonomiudvalget i Odsherred Kommune bedt om, at der skal undersøges, om der kan opstilles ladestandere ved Vallekilde-Hørve Kultur- og Fritidscenter. Dette kræver et nyt udbud, der forventes afviklet i 1. kvartal 2023.