21.02.2023

Ny pulje – ’Lokalpuljen’ - skal sætte gang i fællesskabet og støtte lokale initiativer

Byrådet i Odsherred Kommune har afsat 200.000 kr. til at støtte initiativer, der fremmer fællesskabet og motiverer til nye aktiviteter i foreninger og lokalsamfund. Pengene kan søges fra den 15. marts 2023.

Byrådet i Odsherred Kommune udbyder nu en ny pulje til at fremme fællesskab og motivere til nye aktiviteter i foreninger og lokalsamfund. Puljen er et af initiativerne i ’Sammen om Odsherred’-kampagnen, som Byrådet aftalte i november 2022.

Formålet med Lokalpuljen at give lokalsamfund og det lokale erhvervsliv en vitaminindsprøjtning og en hjælpende hånd. Det sker ved at støtte aktiviteter, der fremmer fællesskab, og samtidig støtter det lokale erhvervsliv og lokale aktører. Formålet er også, at aktiviteterne kommer mange til glæde og involverer bredt. Det kan fx være fællesspisning, naturoplevelser og motionsaktiviteter m.m.

Der kan søges op til 10.000 kr. og beløbet kan fordeles over flere arrangementer. Puljen er på 200.000 kr. Ansøgningerne behandles løbende fra den 15. marts 2023 og indtil puljen er brugt

Krav om lokal forankring

Det er et kriterie for modtagelse af støtte, at indkøb sker i lokale butikker, og at det er lokale ressourcer, der inddrages i aktiviteterne. Aktiviteterne skal afholdes i Odsherred.

”Det er vigtigt for os, at Lokalpuljen er netop, ja, lokal. Det er afgørende at midlerne bruges til at skabe sammenhold lokalt samtidig med, at pengene kommer ud og arbejde og skabe vækst lokalt. Det har været en hård periode for både foreninger og de lokale erhvervsdrivende, og i byrådet håber vi, at denne håndsrækning kan give et boost lokalt,” siger borgmester Karina Vincentz.

Læs mere om Lokalpuljen