Børn tegner ude i naturen
21.03.2024

Nye midler til kulturen i Odsherred

En bred vifte af kulturaktører, nye som gamle kendinge, har modtaget midler fra Vækst- og Udviklingsudvalgets Kultur- og brandingpulje.

Hele 501.000 kr. skal understøtte kulturaktiviteter og -begivenheder i Odsherred med fokus på at styrke fællesskabet.

Vækst- og Udviklingsudvalget har igen i år afsat midler øremærket til at støtte kulturaktiviteter rundt om i kommunen. Kultur- og brandingpuljens formål er at støtte tiltag, arrangementer og aktiviteter, der med afsæt i Kultur- og Fritidsstrategien 2020-2025 ’Sammen om det gode liv’, bidrager til synlighed og udvikling af kulturlivet i Odsherred. Udvalget besluttede tilbage i december at prioritere aktiviteter rettet mod børn og unge samt initiativer, der fremmer fællesskaber og samarbejde mellem kultur og erhverv.

Puljemidlerne blev fordelt på udvalgsmødet den 5. marts 2024, hvor de 23 indkomne ansøgninger blev vurderet. Med et samlet ansøgningsbeløb på 745.500 kr. var udvalget nødt til at prioritere mellem de mange spændende ansøgninger samt i nogle tilfælde reducere det ansøgte beløb. Udvalget uddelte 501.000 kr. fordelt på 17 ansøgere.

Nye kulturtilbud og gamle kendinge

En forskelligartet musikalsk palet af oplevelse blev tildelt midler. Foreningen AniMani modtog støtte til en ny stedsspecifik kammeropera omhandlende psykisk sygdom, mens Funny Farm Festival blev støttet til et endags-kulturarrangement med lokale mad- og kulturliv samt musikalske indslag indenfor folk- og countrygenren.

Derudover blev Nykøbing/Rørvig Jazzfestival, Musik i Asnæs’ fem koncerter, Asgaard Rock Festivals torsdagsfestival, Gamle Scenes nyskrevne drama, Odsherred Teaters Nycirkus, Isøre Vikingemarked og Fortællingernes Tid litteratur- og fortællefestival ’Ind i Mørket’ også tildelt midler til afholdelse af deres respektive begivenheder.

Projekter på tværs

Et særligt fokus lå på projekter, der samarbejdede på tværs. Kunstprojektet ’Levende kunstinstallation’ er et godt eksempel, der involverer et samarbejde mellem Geopark Odsherred, Kunstnerfællesskabet Anneberg Kulturparks kunstnere, Grundejerforeningen Annebergparken og Skolerne i Nykøbing.

Desuden modtog Nykøbing IF støtte til at afholde tre storskærmsevents i forbindelse med EM i fodbold. En folkefest i lokalområdet til Danmarks gruppekampe. Under Regnbuen Odsherreds arrangement ’Regnbuedag 2024’ blev tilgodeset for at fejre og støtte mangfoldighed og lige rettigheder inden for LGBTQ+-samfundet – en dag, hvor folk samles og anerkender forskelligheden.

Børn og blomster

Vækst- og Udviklingsudvalget prioriterede også en række kulturtilbud rettet mod børn, Odsherred BørneFestival, Hempel Glasmuseum workshop ’Lysets Blomster’ og Ulvsborg Historisk Værksteds aktivitet ’Børneliv i middelalderen’. DIU Leg og Virke blev tildelt midler til etableringen af projektet ’VÆRKSTEDET’, der giver unge i alderen 18-25 år en indføring i erhvervslivets håndværksfag.

For mere information

For information kontakt områdeleder Eva Ormstrup. Telefon 2498 9744. Mail evobe@odsherred.dk