21.12.2022

Nyt fra Ældrerådet den 14. december 2022

Læs referat af Ældrerådets møde den 14. december 2022

Orientering om demensindsats

Leder for demensindsatsen Christel Götz fortalte om at kommunen i 2017 organiserede demensindsatsen, så man fik et samlet tilbud. P.t. er der ansat 3 demenskonsulenter, de følger borgerne, som får besøg hver 9. måned i deres hjem.

Lige nu er der meget fokus på magtanvendelse, især forebyggelse. Der er ansat et demenshold, som kun tager ud til demente borgere. De bliver især brugt, hvis det er svært at komme ind i hjem.

Der er p.t. 7 dagtilbud til demente. Alle hold bliver ledet af frivillige.

Frivillighedskoordinator Dorthe Friis har været med på plejecentrene sammen med musikpædagogen, og det har været en stor succes. Dorthe er ansat i en projektstilling, som konsulent for alle 6 plejecentre. Hun oplyser, at der er brug for mange flere frivillige og det lykkes bedst, hvis de frivillige selv fortæller de gode historier.

Hun har deltaget i et pårørendekursus på et plejehjem og det var en kæmpesucces

Meddelelser fra medlemmerne

Der er planlagt møde i februar, hvor politiet kommer og fortæller om IT-svindel. Udgifterne fordeles mellem Ældresagen, Ældrerådet og Politiet. Mødet annonceres i begyndelse af det nye år.

Orientering fra administrationen

Centerchef for Omsorg og Sundhed Rikke Kragh Iversen deltog under dette punkt. Social-, Ældre- og Psykiatriudvalget har haft plejehjemsbestyrelser til debat, og de har vedtaget, at der til næste år skal arbejdes med model 2. Der kommer en kort proces, hvor man skal finde ud af, hvad der egentlig ligger i model 2. Rikkes forslag.

Der blev talt nedskæringer og besparelser i næste års budget.

Rikke roste Ældrerådet for konstruktive høringssvar, som de politiske udvalg sætter stor pris på.

Ældrerådet ønsker alle en glædelig jul samt et godt og fredeligt nytår.