Arrangement i Demenskoret
10.05.2023

Odsherred Demenskor får 10.000 kr. fra Andel Energi

Andel Energi har doneret 10.000 kr. til Odsherred Demenskor - til stor glæde for de mere end 40 faste deltagere og frivillige.

Demensindsatsen i Odsherred har det seneste års tid haft et demenskor for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende. Hver torsdag mødes de mere end 40 deltagere sammen med tre frivillige til kaffe og korsang. Korets musikalske leder er musikterapeut Ursula Skou, mens frivillighedskoordinator Dorthe Friis styrer alt det praktiske.

Demenskoret øver i Cafeen i Demenscenter Odsherred - også kendt som Baeshøjgård - men har også brug for at kunne øve i mindre lokaler indimellem, og så mangler der et klaver til indstudering og akkompagnement af korets sange, da flygelet ikke er til at flytte rundt.

Det råder Andel Energi nu bod på med donationen på 10.000 kroner, som skal bruges på et mobilt el-klaver. ”Vi er utrolig glade for denne opbakning til demenskoret og vores arbejde. Vi vil gerne sige tusind tak til Andel for donationen,” siger Dorthe Friis og Ursula Skou.

Det sociale samvær i demenskoret vægtes højt. Der bliver snakket og grinet, der dannes nye relationer på kryds og tværs, og deltagerne går hjem med fornyet livsglæde og energi.

Korsang for mennesker med demens nyder stigende popularitet mange steder i Danmark, og det er ikke tilfældigt. At synge sammen styrker helbredet, fordi det sænker blodtrykket, styrker lungefunktion og immunforsvar, udløser naturligt smertedæmpende endorfiner og ikke mindst skaber en følelse af eufori og samhørighed hos korsangerne.

En af deltagerne, som ellers kan have svært ved at formulere sig, sagde for nylig: ”Hvor er det dejligt at synge! Det er ligesom, når man har været til fødselsdag og så kommer hjem - så er man så glad indeni,”.