Kontorarbejde
04.11.2022

Stærke beskæftigelsestal i Odsherred

Odsherreds beskæftigelsestal giver godt udgangspunkt i en usikkerhed

De kommende år forventes at blive vanskelige for dansk og europæisk økonomi, præget af lavkonjunktur, inflation og lav forbrugertillid. Derfor vedtog byrådet i Odsherred torsdag den 3. november 2022 bl.a. en erhvervspakke med en række tiltag, der skal styrke de lokale virksomheder og handelslivet i Odsherred.

Nye tal fra Erhvervshus Sjælland viser dog samtidig, at jobmarkedet i Odsherred var historisk stærkt i 2. kvartal og et stykke ind i 3. kvartal. Det er 279 flere lønmodtagerjobs, end der var i 2. kvartal 2021, hvilket det svarer til en fremgang på 2,6%. Det er især de private jobs i virksomheder – især indenfor handel, restauranter samt bygge og anlæg - , der trækker væksten i beskæftigelsen.

”Selvom vi nu går ind i en mere usikkerhed tid, så er det glædeligt at vi aldrig har haft en lavere ledighed i Odsherred end nu. Der har virkelig været gang i virksomhederne denne sommer, og erhvervslivet har været super gode til at få folk med ind i arbejdsfællesskabet. Tallene viser også en positiv udvikling henover tid. Det giver grund til optimisme for fremtiden, ikke mindst i kombination med de tiltag, vi netop har vedtaget med Erhvervspakken. Vi har et godt udgangspunkt,” siger borgmester Karina Vincentz.

Den historisk stærke beskæftigelse i Odsherred er ikke et engangsfænomen, men er kulminationen på et langt sejt træk med en positiv udvikling siden midten af 2010’erne. Centerchef for Social og Arbejdsmarked Andreas Hegnsvad ser det gode samarbejde i Odsherred på tværs som den afgørende årsag til succesen:

”Vi er gået fra at ligge i den tunge ende blandt kommunerne, når det handlede om beskæftigelse, til at indtage en pæn position – blandt kommuner med et traditionelt bedre udgangspunkt end det Odsherred har. Det er virksomhedernes fortjeneste, de har været gode til at få alle med på arbejdsmarkedet. Og så har vi et virkeligt godt samarbejde i Odsherred. Ikke kun mellem virksomhederne og Jobcentret, men også på kryds og tværs af øvrige aktører. Hvis vi holder fast i det, så skal vi også nok komme igennem de kommende år,” siger Andreas Hegnsvad.