Frivillighedsuddannelse

Nu har du muligheden for at blive en stærk foreningsleder, når Odsherred, Holbæk og Kalundborg Kommune tilbyder lederuddannelse til folkeoplysende foreninger i de tre kommuner.

Uddannelse i frivillighed

Mangler jeres forening frivillige eller har I haft udfordringer med at fastholde, dem I har? Så er Frivillighedsuddannelsen noget for dig. Her bliver du nemlig uddannet i, hvordan du kan fremtidssikre din forening med nye frivillige.

Med håndgribelige værktøjer er du efter uddannelsen i stand til at lede og involvere frivillige, få styr på hvordan I får skabt en frivillighedsstrategi, motivere og anerkende frivillige, så de får lyst til at engagere sig i foreningen fremover. Du får indblik i forskellige organiseringsmodeller, som kan skabe en god struktur for jer. Fx et visuelt værktøj vi kalder Frivillighedshjulet, som skaber et overblik over frivillige opgaver. 

Hvem kan deltage?
Du sidder i en bestyrelse eller i et udvalg, og har lyst til at blive endnu bedre til at drifte og udvikle din forening. En veldrevet forening tiltrækker flere frivillige og medlemmer. Om du er ny eller gammel i foreningsregi er ikke vigtigt for din deltagelse - alle kan være med.

Vi kommer omkring:
- Tendenser om frivillighed
- Planlægning og organisering
- Rekruttering
- Ledelse
- Fastholdelse
Undervisningen bliver en blanding af teori og praksis, sparring, erfaring, viden og værktøjer med stor involvering af dig og de andre deltagere. Undervejs er der mulighed for konkret at arbejde med og afprøve nyt i egen forening. Kom gerne to fra din forening for at få det bedste udbytte af uddannelsen.

Uddannelsen løber over fem moduler

  • Svebølle den 23. januar 2024, kl. 17-20.30
  • Hørve den 21. februar 2024, kl. 17-20.30
  • Jyderup den 21. marts 2024, kl. 17-20.30
  • Svebølle den 16. april 2024, kl. 17-20.30
  • Hørve den 15. maj 2024, kl. 17-20.30

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er den 1. december 2023 - der er begrænset pladser.
Det er gratis at deltage.

Kultur- og Foreningskonsulent

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Foreningskonsulent

Rune Sørensen