Overvejer du at udskifte din nuværende opvarmningsform med en anden, billigere eller mere miljøvenlig individuel opvarmningsform, kan du finde inspiration på denne side.

Hvilken type individuel opvarmning, du kan bruge på din ejendom, afhænger af en række forhold; f.eks. afstanden til din nabo og til vandboringer. Vi har her samlet en række relevant information, som vi håber kan være til hjælp.

Vær opmærksom på at varmekilden i en ejendom har betydning for værdien af ejendommen og Vurderingsstyrelsens ejendomsvurdering.

Information om forskellige varmetyper

Gode råd og vejledning hos SparEnergi.dk

På Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk finder du en masse information om om elforbrug, varmeforbrug og energiløsninger i hjemmet og på arbejdspladsen.

Herunder har vi samlet en række direkte henvisninger til forskellige relevante sider på SparEnergi.

Danske pengesedler og mønter (Foto: Colourbox)

Tilskudsmuligheder

Der er forskellige tilskudsmuligheder alt efter hvilken varmetype du har, og hvilken du ønsker at skifte til. Udenfor fjernvarmeområder kan du fx søge tilskud til en varmepumpe. Har du gasfyr kan du med afkoblingsordningen blive koblet gratis af gasnettet.
Læs mere om dine muligheder på SparEnergi.dk

Fælles mindre varmeløsning

Bor du i et område uden fjernvarme og med tæt bebyggelse – f.eks. i række- eller klyngehuse? Så kan en fælles mindre varmeløsning være en god idé. De individuelle varmeløsningers krav om f.eks. plads eller afstand til naboskel kan være svære at leve op til, når man bor tæt. I de tilfælde kan man overveje at gå sammen med sine naboer om en varmeløsning, hvor I deler både udgifter til og udbytte af løsningen.
Læs mere på vores side om Energifællesskaber

Ligger din bolig tæt på et fjernvarmeområde?

Hvis din bolig ligger tæt et eksisterende eller kommende fjernvarmeområde vil vi anbefale at du undersøger muligheden for at blive en del af området, hvis du er interesseret i at få fjernvarme. Du skal kontakte enten Odsherred Forsyning eller Nykøbing Sj Fjernvarme.
Se om din bolig ligger tæt på et fjernvarmeområde