Ræveskab viser sig ofte ved at der observeres afkræftede ræve med bare pletter uden pels. Skab kan smitte til katte og hunde, men hos dyrlægen kan du få recept til midler, som kurerer skab.

Hvis man ser en syg ræv i sin have, som er så svækket, at den ikke flygter, hvis man kommer i nærheden af den, kan man ringe til:

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på tlf 1812.

Naturstyrelsens Vildtkonsulenter kan hjælpe med råd og vejledning om ræveskab. Den lokale konsulent har kontaktoplysningerne:

Håndtering af døde ræve

Hvis du finder en død ræv, er der ikke pligt til at fjerne den, og der er mange organismer i naturen som er knyttet til døde dyr, så du gør biodiversiteten en tjeneste ved at lade den ligge.

Hvis du alligevel ønsker at fjerne den, enten pga. lugt eller risiko for smitte til din kat eller hund, kan du grave den ned i et hul på mindst 80 cm for at undgå at andre ræve eller hunde graver den op igen. Undgå at røre ved den.

Vælger man at få den fjernet skal den i en tæt plastiksæk, med knude på sækken. Man kan stikke armene ned i sækken, bruge sækken som ”handske”, tage fat i ræven, og trække sækken ned over ræven uden at røre ved den.

Hvis det er en lille, mager ræv, kan den bortskaffes med dagrenovationen, men den skal naturligvis være forsvarligt pakket ind. Det betyder, at der skal mindst to sække med knuder omkring ræven.

Telefon

Du kan ikke ringe til Naturteamet, men bestil tid via linket, så kontakter vi dig.

Book et telefonmøde

Send digital post

Hvis du sender mail der indeholder personfølsomme oplysninger, skal du sende som Digital Post.

Digital post
Kræver MitID

Erhverv: Send digital post

Hvis du sender mail der indeholder personfølsomme oplysninger, skal du sende som Digital Post.

Digital post
Kræver MitID

Send almindelig mail

Hvis du sender mail der IKKE indeholder personfølsomme oplysninger, kan du sende til Naturteamets e-mail.