Landbrug og natur i Odsherred, hvor co2-udledningen skal nedbringes i samarbejde mellem landbruget og kommunen.
05.02.2024

Lokale landmænd var med til lanceringen af klimapartnerskabsaftale

Nyt klimapartnerskab mellem Odsherred Kommune og landboforeningerne LASJ og VKST skal skabe samarbejde om reduktion af CO2-udledning fra landbruget.

Onsdag aften stod i klimaets tegn i Vig Forsamlingshus, hvor lokale landmænd var samlet for at blive klogere på, hvordan de kommer i gang med konkrete tiltag til gavn for klima og miljø. Som ekstra bonus var de også vidne til lanceringen af et klimapartnerskab for landbruget, som markerer et tættere samarbejde mellem kommunen og lokale landboforeninger omkring klima-indsatsen.

I sin velkomst sagde borgmesteren blandet andet:

”Vi kan som kommune have nok så mange klima-ambitioner på landbrugets vegne, men dem kommer vi ikke langt med uden den gode dialog og samarbejde med landmændene omkring muligheder og barrierer. Derfor er det så glædeligt, at vi nu får skabt et klimapartnerskab med landbrugets lokale repræsentanter om at løse de problemstillinger, som kræver samarbejde for at nå målsætningerne.”

Klimapartnerskabet er indgået mellem Odsherred Kommune, LASJ (tidl. Odsherred Landboforening) og VKST. Af klimapartnerskabsaftalen fremgår det bl.a. at

”Parterne er enige om, at det er et fælles ansvar at indfri målet om en lavere klimabelastning fra landbrugssektoren og at ruste denne til det ændrede klima. Det skal blandt andet ske gennem en åben og konstruktiv dialog og ved at drage nytte af hinandens viden og ressourcer til gavn for det fælles mål og med et resultat, som partnerne ikke kunne skabe alene.”

”Parterne skal drøfte og inspirere til konkrete veje til at nå klimamålsætningerne og igangsætte fælles indsatser for både drivhusgasreduktioner, øget CO2-optag i landbruget samt klimatilpasning.”

Mere information

Du kan læse mere om Odsherred Kommunes CO2-regnskab i Klimaplan: Sammen om klimaet – Odsherred for fremtiden

Opgørelsesmetoden kan du finde i ’Baggrundsnotat Odsherred CO2 Opgørelse V3’

 

Møde i Vig Forsamlingshus onsdag 31. januar 2024

1 / 0