Dommerne i sidste års Landsbymakeover
18.03.2024

Så går startskuddet for KlimaLandsby Makeover 2024

Kom til opstartsmøde for Odsherreds velkendte landsbymakeover, der vender tilbage i en ny form. Denne gang med fokus på, hvordan vi lokalt kan være med til at modvirke klimaforandringerne.

Fem lokale fællesskaber kan i makeover-forløbet få 25.000 kr. til at gennemføre deres lokale klimaprojekt.

Kom til opstartsmøde og bliv inspireret, mød andre lokale fællesskaber og få sparring med kommunale medarbejdere, som vejleder jeres projektideer og fortæller om, hvordan I ansøger og om kriterierne for udvælgelse.

Og så kan I  møde og få sparring af dommerpanelet, der både kommer til at udvælge de projekter, der skal deltage, samt kåre den endelige vinder.

Hvornår

Onsdag den 3. april kl. 18.30-20.30

Hvor

Aksen i Asnæs

Tilmelding

Send os gerne en mail på klima@odsherred.dk, hvis I deltager. Så er vi sikre på at have forplejning nok.

Helle Solvang

Inspirationsoplæg ved Helle Solvang

På opstartsmødet vil Helle Solvang holde et inspirationsoplæg, ligesom hun også kommer til at agere vært ved udvælgelsen af de fem projekter på Folkemødet i Odsherred.

Helle er selvstændig proces-facilitator, moderator og foredragsholder. Hun har stærke netværk i både kulturlivet og indenfor den grønne omstilling og bygger som kreativ entreprenør og inspirator bro mellem de to verdner.

Hun interviewede i en årrække danske ildsjæle i det populære P1-program VITA. Her fik hun indgående kendskab til samfundets ’firstmovers’ og drivkræfter; kunstnere, politikere, ngo’er, projektmagere, iværksættere mv., og hendes i forvejen stærke interesse for og viden om grøn omstilling, samfundsudvikling, demokrati og handlekraft blev styrket og skærpet.

Helle Solvang er er medlem og medstifter af foreningen Andelsgaarde, stifter af Jordens Skole og del af bestyrelsen for Vallekilde Højskole. 

Du kan også møde

Til opstartsmødet kan du få inspiration, hjælp og sparring fra en række kompetente mennesker

Du kan møde hele dommerpanelet, der udover Helle Solvang også består af 3 medlemmer fra Udvalget for Grøn Omstilling og Bæredygtig Udvikling:

- Jette Sloth
- Helene Regnell
- Lene Hjort.

Læs mere om dem på siden: www.odsherred.dk/makeover

Klimateamet fra Odsherred Kommune vil også være tilstede. Udover at stå for makeover-forløbet har klimateamet gang i mange forskellige klimaprojekter, der udspringer af arbejdet med at realisere kommunens klimaplanen. Læs mere om den her: www.odsherred.dk/klima 

Relevante fagmedarbejdere

På mødet vil du også kunne få sparring af repræsentanter fra forskellige afdelinger i kommunen. De kan vejlede jer om muligheder og vilkår for eventuelle tilladelser i forbindelse med jeres projektideer. Der vil være medarbejdere fra Byggesag, Plan, Miljø, Natur, Vand, Trafik og Kultur.

Fortæl os, om I deltager!

Send os gerne en mail, hvis I deltager. Så er vi sikre på at have forplejning nok.
Send mail til klima@odsherred.dk
Fællesskab på tur

Læs mere her

Find alt relevant information om makeover-forløbet.
KlimaLandsby Makeover 2024
Inspirations grafik

Inspiration til projekter

Vi har lavet en side, hvor vi samle forskellige inspiration til klimaprojekter.
Find inspiration til projekter