De fleste typer byggearbejde kræver en tilladelse fra kommunen, inden du går i gang. Det gælder også for nedrivning af bygninger.
STRAKS-ansøgning
Når du søger om byggetilladelse til sommerhusbyggeri eller enfamiliehus, skal du være opmærksom på, at du også kan søge om STRAKS-behandling.
Færdigmelding af byggeri
Når du er færdig med at bygge, skal du færdigmelde din byggesag.
Byggesagsgebyr
Se gebyrerne for at få behandlet din byggesagsansøgning
Byggesagsarkiv
Her kan du finde dokumenterne fra gamle byggesager på din ejendom. I Byggesagsarkivet kan du finde offentlige dokumenter på din ejendom. Det kan være byggesager, tegninger, olietanksoplysninger, tilladelser mm.
Sagsbehandlingstider for byggesager
Vi har en usædvanlig stor tilgang af byggesager. Derfor er det ikke muligt for os at overholde de officielle sagsbehandlingstider, og vi beder dig om at være tålmodig. Vi arbejder hårdt på at finde løsninger.
Ret dine BBR-oplysninger
Sådan retter du dine oplysninger i Bygnings- og Boligregistret (BBR)
Vejnavne og adresseændring
Kommunalbestyrelsen er adressemyndighed og fastsætter alle vejnavne og adresser i overensstemmelse med adresseloven. Kontakt os hvis du ønsker en adresseændring på din ejendom
Byfornyelse
Odsherred Kommunes byråd arbejder for en høj kvalitet i det byggede miljø. En række projekter og puljer skal være med til at udvikle byområderne.
Lokalplaner
Læs mere om lokalplaner i Odsherred Kommune
Midlertidig Overnatning
Du skal søge om tilladelse til midlertidig anvendelse af lokaler, som ikke er godkendt til overnatning hos Odsherred Kommune.
Solceller og solfangere
Går du med planer om at montere solceller eller solfangere, skal du undersøge om der gælder eventuelle regler eller bestemmelser inden du går i gang med projektet.
Husstandsvindmølle
Før du opsætter en husstandsvindmølle på din ejendom, skal kommunen meddele landzonetilladelse samt godkendelse efter bygningsreglementet.
Jordvarmeanlæg
Vil du etablere et jordvarmeanlæg med varmepumpe, skal du søge kommunen om tilladelse. Når du etablerer jordvarmeanlæg, oplever du ofte en reduktion i elprisen.
Ejendomsvurdering, grundskyld og ejendomsværdiskat
Her kan du få informationer om din ejendomsskat, se din ejendomsvurdering og ansøge om lån til betaling af ejendomsskat.
Energirenovering og udskiftning af oliefyr
Læs her om, hvad du kan gøre for at gøre din bolig mere klimavenlig, og hvordan du kan søge tilskud ved Bygningspuljen til energirenovering og udskiftning af fx varmekilde
Brug energien rigtigt i dit sommerhus
Få gode råd og vejledning til hvordan du spare på energien og energirenoverer dit sommerhus
Grundejerforeninger
En grundejerforening er en forening af grundejere i et bestemt afgrænset område
Skel, beplantning og hegn
Som boligejer skal du sørge for at vide hvor dit skel er og for at holde hegn og beplantning inde på din egen grund. Bliv klogere på hvorfor og hvordan du skal vedligeholde langs dit skel.
Forpligtelser på fortov og sti langs din grund
Affaldsopsamling, fejning, ukrudtsbekæmpelse og vinterpligter - se hvad Odsherred Kommune forventer af dig som grund-/boligejer
Ekstremt vejr - beskyt din bolig
Som udgangspunkt har du selv ansvaret for at sikre din ejendom. Se her hvad du selv kan gøre for at forebygge mod voldsommere regn og storme - og stigende vandspejl.
Herreløse katte
Odsherred Kommune har en aftale med Kattens Værn om indfangning af vilde og herreløse katte.
Rotter
Når du ser en rotte eller tegn på rotter, har du pligt til at anmelde det. Kontakt Borgerservice, hvis du har brug for hjælp til at anmelde rotter.
Boliganvisning
Kan Odsherred Kommune hjælpe dig med at få en bolig?
Skorstensfejning
Du skal kontakte en skorstensfejer, hvis du skal have fejet din skorsten. Fejning af skorstene er lovpligtig, og formålet er at forebygge skorstensbrande.